fbpx

Online εκτίμηση δερματικών και αφροδίσιων ευρημάτων

22 Νοεμβρίου 2020

Online εκτίμηση δερματικών και αφροδίσιων ευρημάτων
22 Νοεμβρίου 2020

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας υγείας, καθώς εκτός από σημαντική νοσηρότητα και θνησιμότητα, έχουν και υψηλό κοινωνικό-οικονομικό κόστος. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, υπάρχει αλματώδης αύξηση των ΣΜΝ, ιδιαιτέρως της σύφιλης, της γονόρροιας και των χλαμυδίων. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί την ανάγκη παρέμβασης κατεπείγοντος χαρακτήρα, προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωσή τους, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία τους.

 

Στόχος των πολιτικών δημόσιας υγείας είναι η υποστήριξη των υποδομών και συστημάτων που αφορούν την πρόληψη, το διαγνωστικό έλεγχο, τη θεραπεία και την φροντίδα των ασθενών με ΣΜΝ. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των λοιμώξεων αυτών, είναι απαραίτητα για την ατομική υγεία, διαδραματίζουν όμως και σημαντικό ρόλο και παρεμπόδιση της περαιτέρω μετάδοσης τους. Ωστόσο, προϋποθέτουν τροποποίηση συμπεριφορών, αντιλήψεων, και συνηθειών. Το 30% των ανθρώπων που πάσχουν από ΣΜΝ καθυστερούν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για περισσότερο από μία εβδομάδα, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία τους και στην υγεία των σεξουαλικών συντρόφων τους. Σημαντικότερες αιτίες για την καθυστέρηση αυτή (όπως τις αναφέρουν οι ίδιοι μετά από διεθνής έρευνες) είναι η έλλειψη χρόνου ή οι προστριβές και η ρήξη με τον/την σύντροφο τους. Ενώ μεγάλη μερίδα αυτών αναφέρει ότι θα ελεγχόταν πιο γρήγορα αν μπορούσε να κάνει το τεστ/εξέταση στον δικό του/της χώρο.

 

Η docandu θεωρώντας ότι μπορεί να προσφέρει μια ουσιαστική λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας ενεργοποιεί την νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα της “Intimate Area Check-up”. Μέσω αυτής της πλατφόρμας ο χρήστης εντελώς ανώνυμα και με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των προσωπικών του δεδομένων μπορεί να λάβει πολύτιμες συμβουλές σχετικά με το πρόβλημα της ευαίσθητης περιοχής που τον ανησυχεί. Οι δερματολόγοι – αφροδισιολόγοι της docandu χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο ιατρικό σύστημα της εταιρείας θα πάρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από το ιστορικό που θα καταχωρήσει ο χρήστης και θα εκτιμήσουν εξ αποστάσεως το δερματικό πρόβλημα του. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να δώσουν μια πρώτη ιατρική συμβουλή στον χρήστη ώστε να τον καθησυχάσουν ή να τον κινητοποιήσουν να ζητήσει άμεσα εξειδικευμένη βοήθεια και θεραπεία.

 

Μπες στην πλατφόρμα Intimate Area Check-Up για μια γρήγορη και ασφαλή εκτίμηση των δερματικών και αφροδίσιων ευρημάτων σου.

Share this post? Twitter Facebook Linkedin